O nás

Pokud se ptáte, kdo jsme, odpověď je jednoduchá. Jsme lidé, kteří nechtějí ve svém životě podporovat utrpení druhých, ale naopak jim chtějí ze všech sil pomáhat.

Náš azyl se nachází v Březůvkách u Zlína. Založili jsme ho, abychom mohli pomoci mimolidským zvířatům v nouzi. Naší původní vizí byl azyl především pro krávy, ale postupem času jsme se rozrostli i o prasátka, ovce a další „hospodářská“ zvířata. Domov či dočasnou péči u nás nacházejí i pejsci. Naši svěřenci povětšinou pochází z podmínek, kde byli týráni a/nebo jim hrozila smrt. U nás budou moci prožít celý zbytek svého života v bezpečí.

Naším vedlejším cílem je ukázat, že nejen lidé, ale i ostatní zvířata jsou inteligentní a vnímavé bytosti. Že každé z nich je osobností s vlastními touhami a životními cíli.

Pokud nám chcete pomoci změnit alespoň tenhle kousek světa, přivítáme Vás s otevřenou náručí. 🙂 Pomoci nám můžete mnoha způsoby, od materiální a finanční pomoci až po tu osobní. Pokud byste nás chtěli na farmě navštívit, dejte nám prosím vědět předem.

BeFunkyDesign.jpg

Naše farma se řídí etickým kodexem, který je v souladu s naší životní filosofií.

Naši svěřenci nejsou využíváni pro užitek lidí.
Většina našich obyvatel pochází z chovů, kde byli zneužíváni (nebo měli být zneužiti) pro produkci mléka, vajec nebo masa. U nás všichni prožijí svůj život bez toho, abychom je okrádali. Mléko necháváme mláďatům a vejce slepičkám. Případné přebytky dělíme mezi ostatní zvířata.

Na farmě nekonzumujeme živočišné produkty.
Živočišné zemědělství působí mimolidským zvířatům velké utrpení a tato skutečnost je pro nás o to bolestnější, že žádná z těchto „potravin“ není v dnešní době nutnou součástí naší stravy. Konzumací těchto produktů bychom popřeli celou existenci naší farmy a ponížili bychom naše svěřence na pouhé produkční jednotky. Při návštěvě farmy proto prosím respektujte, že jakékoliv živočišné produkty zde nejsou vítány.

Zvířata neprodáváme ani nevykupujeme.
Zvířata nepovažujeme za zboží. Na jejich životy není možné nalepit cenovku. I když nám to často láme srdce, dnes již víme, že vykoupení jejich života s sebou nese další problémy – podporu živočišného průmyslu a podporu dalšího nesmyslného množení. Někteří z našich svěřenců odcházejí do nových domovů, ale jen do těch pečlivě prověřených a až po podpisu adopční smlouvy.

Na farmě zvířata dál nemnožíme.
Množením zvířat opovrhujeme. A je jedno, zda jde o ta papírová nebo ne. Útulky i azyly praskají ve švech, živočišné zemědělství je jedním z předních důvodů znečištění této planety a ohromné množství lidských i mimolidských zvířat po celém světě trpí hlady. Proto podporujeme přístup „NEKUPUJ, ADOPTUJ, KASTRUJ“. Mláďata, která se na naší farmě narodí, sem přijdou už v bříškách svých maminek, pro které jde většinou o první příležitost plnohodnotně si užít mateřství.

Veškeré příspěvky dárců jdou výhradně na péči o zvířata.
Počet našich svěřenců stále roste a právě díky Vašim příspěvkům můžeme pomáhat dalším. Každého příspěvku si velice ceníme a díky transparentnímu účtu vždy přesně víte, kam peníze šly.